Tandheelkundige speeltjes

 

 

Er zijn speciale speeltjes voor honden die helpen om het gebit gezond te houden. Ze verwijderen de tandplak doordat de hond op het speciale rubber kauwt en vegen hierbij de tanden schoon. Ook zorgen ze dat de hond een gezond en stevig tandslijmvlies behoudt doordat het slijmvlies tijdens het kauwen gemasseerd wordt. Een goed voorbeeld is de Dental Kong.
Pas op met tennisballen
Tennisballen (en andere ballen) zijn erg geliefd bij honden. Er kleeft echter een gevaar aan dit soort ballen. Er kan namelijk zand aan de bal kleven, doordat deze nat zijn geworden van het speeksel van de hond. Dit zand werkt als schuurpapier. Zodra de hond deze bal vaak in de mond heeft zal het de tanden doen afslijten. Dit afslijten kan zelfs zo hard gaan dat het wortelkanaal open raakt en er een wortelkanaalbehandeling gegeven moet worden. Ook met stokken waaraan zand vastkleeft is dit gevaar aanwezig. Kijk regelmatig het gebit van uw hond na en indien u ziet dat de tanden afslijten zorg dat de hond ander speelgoed krijgt of minder vaak de bal in de bek heeft. Ook zijn er van bijvoorbeeld het merk Kong ballen die een glad oppervlak hebben waaraan het zand minder makkelijk vastkleeft.
 
lees verder over tandafslijting bij honden ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dental Kong
We hebben diverse modellen van de Dental Kong in onze dierenkliniek. Er zijn bijvoorbeeld Dental Sticks voor puppies of dental goodie bones met een flostouw (wij hebben de namen niet verzonnen). Ook voor oudere honden zijn er diverse maten Dental Sticks. Er is speciale tandheelkundige pasta die je in de groeven kunt aanbrengen. De honden vinden de smaak lekker en de pasta helpt de kiezen te poetsen.
 
Dit zijn speeltjes en deze vervangen het poetsen niet!
Deze speeltjes zijn leuk voor de hond, maar zullen nooit het poetsen van de tanden door het eten van brokken en het echte tandenpoetsen vervangen. U moet het zien als een aanvulling op het voer en het tandenpoetsen.
 
 

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio