Vet AquadentVet Auadent een product van Virbac Dental

Een oplossing met een bacterie remmende werking:

Vet Aquadent is een smakelijke oplossing ter bestrijding van tandplak, tandsteen en slechte adem.

Remt bacteriegroei en geeft een frisse adem ...
Vet Aquadent is een vloeistof die door het drinkwater van de hond of kat gemengd kan worden. Het bevat xylitol en chloorhexidine. Deze beide stoffen remmen de bacteriegroei in de mond en verhinderen daardoor de opbouw van tandplak en tandsteen. Xylitol zorgt daarbij voor een frisse adem.

Vet Aquadent geeft een frisse adem en remt de bacteriegroei in de mond.Hoe werkt het ....
Xylitol wordt opgenomen opgenomen door bacteriën, het verhinderd de glycolyse en de opname van glucose in de cel. Hierdoor kunnen bacteriën zich niet vermeerderen en voorkomt het op deze wijze ruim 50% van de tandplak en tandsteen aanwas.

Hoe kan het gebruikt worden?
Volgens de bijsluiter kunt u Vet Aquadent gebruiken bij een gebit dat nog redelijk schoon is of net schoongemaakt. Indien er tandsteen aanwezig is zal Vet Aquadent dit niet weghalen of doen oplossen. Er wordt per 1000 ml drinkwater 10 ml Vet Aquadent toegevoegd. Het mag bij elke keer dat het water ververst wordt toegevoegd worden!

Ons advies is echter gebruik Vet Aquadent anders ....

Gebruik Vet Aquadent als onderdeel van uw gebitsreiniging en niet alleen als een drinkwater toevoeging.

Tanden poetsen blijft de beste manier om het gebit te verzorgen .... We advsieren om de tanden en kiezen mechanisch te reinigen met speciale poetsdoekjes en een scheutje Vet Aquadent!

Wij adviseren om Vet Aquadent op een speciaal poetsdoekje aan te brengen (zie foto rechts en hieronder). U kunt een scheutje Vet Aquadent op een gaasje aanbrengen, vervolgens poetst u de kiezen en tanden van uw hond. Het poetsen met een gaasje wordt door uw hond goed verdragen. u hoeft alleen de buitenkant van de tanden en poetsen te poetsen, de binnenzijde van de kiezen wordt gepoetst door de tong.

De hoeveelheid Xylitol die een hond binnenkrijgt is dermate klein dat deze verwaarloosbaar is (lees verder over deze opmerking ...)

Een proefverpakking Vet Aquadent met een paar speciale poetsdoekjes kunt u bij ons op komen halen!Indien uw geïnteresseerd bent in deze nieuwe manier van poetsen dan kunt u een proefverpakking van Vet Aquadent en een paar speciale poetsdoekjes bij ons komen ophalen. (zie foto hieronder)

Speciale poetsdoekjes ....
We adviseren om poetsdoekjes te gebruiken die de combinatie in zich hebben om zacht te zijn maar die ook een zeer goed opnameniveau hebben. We gebruiken zelf poetsdoekjes van Hekasoft (10 cm lang en 5 cm breed). We wikkelen de doekjes om onze wijsvinger en poetsen daarna de tanden en kiezen van de hond. Poets alleen de buitenkant, de binnenkant wordt door de tong gepoetst.
Waar moet u poetsen!
 
Wat zijn dit voor doekjes ...
Deze doekjes zijn eigenlijk gemaakt om te gebruikt te worden als operatietissue. Ze hebben door een speciale structuur een groot opname vermogen en zijn dusdanig ontwikkeld dat ze het weefsel waarmee ze tijdens een operatie in contact komen niet irriteren. Voor een steriele operatie steriliseren we de doekjes in een autoclaaf. Als we ze voor het tandenpoetsen gebruiken is dit niet nodig.
 
Poets 2 a 3x per week de tanden en kiezen van uw hond!
 
Hoe vaak moet ik poetsen ....
We adviseren dat u dagelijks het gebit van uw hond poetst!
Indien u maar 1-2x per week het gebit poetst is het zeer goed mogelijk dat het poetsen erbij inschiet. Mocht u met het dagelijks poetsen een keer niet in de gelegenheid zijn om het gebit van uw hond te poetsen dan is dat veel minder erg dan dat u totaal vergeet om het gebit te poetsen.
 
Virbac Animal Health de producent van Vet AquadentVan wie is Vet Aquadent ...
Vet Aquadent is een product van Virbac. Deze veterinaire firma heeft een reeks van tandheelkundige producten. Zie voor meer informatie over Virbac onze link pagina met onder andere de C.E.T. University, de C.E.T. dental-site en de Virbac dental healthsite. Hierbij ziet u de tandenborstels,  -pasta en de andere C.E.T producten die ze in het assortiment hebben.
 
 

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio