Door voeding tanden poetsen

Hill's t/d voer voor honden helpt de tanden van een hond poetsenVoeding...
Voeding kan helpen bij de preventie van tandplak: een gebit dat kauwt blijft schoner. Zo geven harde droge brokken minder snel problemen dan zacht blikvoer. Ondanks dat blijven ook bij de harde brokjes toch nog voedselresten achter tussen de kiezen die tandplak kunnen veroorzaken

Speciaal voer om tanden te poetsen ...
Er zijn steeds meer voerfabrikanten die het gebit van de hond belangrijk vinden. Op de meeste zakken voer zult u hierover opmerkingen tegenkomen. Bijvoorbeeld: speciaal voor het gebit, goed voor het gebit, etc. Dit klopt gedeeltelijk, want brokken hebben gelukkig altijd een lichte tandreinigende werking. Er is ook een speciaal voer dat zeer geschikt is om de tanden van uw hond te poetsen. Namelijk T/D* van Hill's Pet Nutrition. Dit voer heeft als indicatie om te geven, het voorkomen van:
  • gingivitis
  • tandplak / tandsteen
  • slechte / onfrisse adem
T/D* voer van Hill's Pet Nutrition ...
Er is inmiddels sinds een aantal jaar een voer op de markt dat wetenschappelijk bewezen helpt de vorming van tandplak en tandsteen tegen te gaan: t/d* voer van Hill's. Het is 1 van de weinige hondenvoeders die door de VOHC geaccepteerd wordt.
Hoe werkt deze brok ...
Door de grote en vorm van de brok kan een hond deze brokken niet zonder kauwen doorslikken. De speciale vezelmatrix gaat verkruimelen tegen. De brok omgeeft de tand voordat het breekt en de vezels vegen het tandoppervlak schoon.

Schematisch wordt aangegeven hoe de td brok de tanden en kiezen poetst

De brokken bevatten geen minerale schuurmiddelen of actieve chemicaliën. Door het verlaagde eiwitgehalte beperkt het de vorming van tandplak. Door een verlaagd calciumgehalte beperkt het de mineralisatie van tandplak tot tandsteen. Ook zit er een superieure antioxydant formule in. Dit vermindert de oxydatieve celbeschadiging en beperkt mede het ontstaan en de vooruitgang van slijmvliesontstekingen.

1 voor 1 ...
Sommige honden eten de brokken uit de bak 1 voor 1, net alsof ze een hondenkoekje eten.  Dit is normaal en acceptabel gedrag van de hond, want er moet echt even op de brok gekauwd worden. Andere honden schrokken de brokkken naar binnen en kauwen er niet op, dit zal het gebit niet ten goede komen. Als een hond op de brok kauwt dan poetst het zijn gebit. Hill's T/D* brokken zijn dermate groot dat het de hond dwingt om op de brokken te kauwen.
Let op: Voeg geen water aan de tandheelkundige brokken toe: dit vermindert de effectieve reiniging van de brokken.
T/D hond is er in diverse groottes.
Voor elke hond is er een maat brokken ...
De gewone t/d* brokken zijn speciaal geschikt voor honden groter dan 7 kilogram.
Speciaal voor kleinere hondjes zijn er t/d* minibrokjes ontwikkeld.
Als poetsen niet lukt...
Sommige honden laten het poetsen niet goed toe, dan is t/d* voer van Hill's een goed alternatief. Eventueel in combinatie met kauwstrips of Vet Aquadent. Let op: bij een schoongebit  zal de werking optimaal zijn, als een hond al tandsteen heeft is het advies deze eerst professioneel (onder sedatie) te laten schoonmaken en polijsten.

 

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio