Een tandheelkundige dierenverzekering

Tandenpoetsen bij de hond. Verzeker uw hond van een schoon gebit door de tanden te poetsen.

Het is belangrijk dat u het gebit van uw hond of kat gezond houdt. Dit kunt u bereiken met behulp van speciaal voer (brokken) en tanden poetsen. Daarbij zijn er nog andere preventieve hulpmiddelen om uw huisdier te verzekeren van een gezond gebit.

Gezond gebit

We willen u er op wijzen, dat een gezond gebit belangrijk is voor uw huisdier en dat u het ontstaan van tandplaque en tandsteen kunt voorkomen. Tandsteen veroorzaakt slijmvliesontsteking en uw huisdier kan zelfs uiteindelijk gebitselementen verliezen. Indien tandsteen zich gevormd heeft is een behandeling onder sedatie vaak de enige methode om het probleem weer te verhelpen.

Ernstige tandvleesontsteking = gingivitis bij een hond. Dit is ontstaan door het tandsteen.80% van de honden en katten die ouder zijn dan 3 jaar hebben gebitsproblemen.

Afgebroken tanden of kiezen

Soms is een behandeling noodzakelijk als er een tand of kies afgebroken is. Een behandeling kan bestaan uit een extractie (trekken) van de tand of kies of het vullen van het wortelkanaal.

Een gebitsbehandeling onder sedatie

Een professionele gebitsbehandeling of gebitssanering brengt kosten met zich mee. U kunt zich verzekeren voor dit soort kosten door een dierenverzekering met een tandheelkundige dekking af te sluiten.

Een tandheelkundige dierenverzekering

Er zijn verzekeringen die de tandheelkundige behandeling vergoeden. U moet dan wel de aanvullende dekking mee verzekeren. We adviseren om voorafgaand aan de behandeling de polis voorwaarde goed door te lezen om te zien wat er wel en niet gedekt wordt, dit voorkomt teleurstellingen.

Lees verder de polisvoorwaarden.

Toejuichen ....

Een eigenaar kan zijn hond of een kat verzekeren. Als tandheelkundige dierenartsen juichen we de invoering (sinds 2006) van deze tandheelkundige verzekering voor deze dieren toe. Indien het  nodig is dan zal een eigenaar met een verzekerd dier eerder geneigd zijn om de noodzakelijke gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Dit zorgt ervoor, dat een dier sneller behandeld zal worden en minder lang met pijn of een ontsteking hoeft door te lopen.

 

Wij adviseren natuurlijk om uw dier preventief te behandelen door middel van voer en tandenpoetsen. Door uw dier te verzekeren van een gezond gebit kunt u voorkomen dat een gebitsbehandeling noodzakelijk is!

Maar mocht het nodig zijn, dan is het handig om een verzekering achter de hand te hebben.

 

proteq dier en zorg vergoed tandheelkundige behandelingen bij de aanvullende dekking

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio