Een tandheelkundige dierenverzekering

Poets de tanden of gebruik T/D voor de kat om een kat van een gezond gebit te verzekeren!

Het is belangrijk dat u het gebit van uw kat gezond houdt. Dit kunt u bereiken met behulp van speciaal voer (brokken) en tanden poetsen. Daarbij zijn er nog andere preventieve hulpmiddelen om uw huisdier te verzekeren van een gezond gebit.

Gezond gebit

We willen u er op wijzen, dat een gezond gebit belangrijk is voor uw kat en dat u het ontstaan van tandplaque en tandsteen kunt voorkomen. Tandsteen veroorzaakt gingivitis = slijmvliesontsteking en uw huisdier kan zelfs uiteindelijk gebitselementen verliezen. Indien tandsteen zich gevormd heeft is een behandeling onder sedatie vaak de enige methode om het probleem weer te verhelpen.

80% van de honden en katten die ouder zijn dan 3 jaar hebben gebitsproblemen.

Afgebroken tanden of kiezen

Soms is een behandeling noodzakelijk als er een tand of kies afgebroken is. Een behandeling kan bestaan uit een extractie (trekken) van de tand of kies of het vullen van het wortelkanaal.

Een kat ondergaat een professionele gebitsreiniging

Een gebitsbehandeling onder sedatie

Een professionele gebitsbehandeling of gebitssanering brengt kosten met zich mee. U kunt zich verzekeren voor dit soort kosten door een dierenverzekering met een tandheelkundige dekking af te sluiten. De tandheelkunde zal vaak niet onder de basis dekking vallen en u zult voor uw huisdier een aanvullende dekking moeten afsluiten. Lees van te voren goed of de behandeling bij de verzekering van uw huisdier gedekt wordt, dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Lees verder de polisvoorwaarden.

proteq dier en zorg verzekering de aanvullende dekking vergoed tandheelkundige behandelingen

Toejuichen ....

 

Een eigenaar kan zijn hond of een kat verzekeren. Als tandheelkundige dierenartsen juichen we de invoering (sinds 2006) van deze tandheelkundige verzekering voor deze dieren toe. Als het nodig is dan zal een eigenaar met een verzekerd dier eerder geneigd zijn om de noodzakelijke gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Dit zorgt ervoor, dat een dier sneller behandeld zal worden en minder lang met pijn of een ontsteking hoeft door te lopen.

Wij adviseren natuurlijk om uw dier preventief te behandelen door middel van voer en tandenpoetsen. Door uw dier te verzekeren van een gezond gebit kunt u voorkomen dat een gebitsbehandeling noodzakelijk is!

Maar mocht het nodig zijn, dan is het handig om een verzekering achter de hand te hebben.

   Klik op de banner voor meer informatie over deze dierenverzekering ....

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio