Vet Aquadent

Virbac Dental: een website van tandheelkundige producten: kijk op onze linkpagina voor deze site.

Een oplossing met een bacterie remmende werking:

Vet Aquadent is een smakelijke oplossing ter bestrijding van tandplak, tandsteen en slechte adem.

Remt bacteriegroei en geeft een frisse adem ...

Vet Aquadent is een vloeistof die door het drinkwater van de kat gemengd kan worden. Het bevat xylitol en chloorhexidine. Deze beide stoffen remmen de bacteriegroei in de mond en verhinderen daardoor de opbouw van tandplak en tandsteen. Xylitol zorgt daarbij voor een frisse adem.

Vet Aquadent geeft een frisse adem en remt de bacteriegroei in de mond.

Hoe werkt Vet Aquadent?

Xylitol wordt opgenomen door bacteriën. Het verhindert de glycolyse en de opname van glucose in de cel. Hierdoor kunnen bacteriën zich niet vermeerderen en voorkomt het op deze wijze ruim 50% van de tandplak- en tandsteenaanwas.

Hoe kan Vet Aquadent gebruikt worden?

U kunt Vet Aquadent gebruiken bij een gebit dat nog redelijk schoon is of net schoongemaakt is. Indien er tandsteen aanwezig is zal Vet Aquadent dit niet weghalen of doen oplossen. Er wordt per 1000 ml drinkwater 10 ml Vet Aquadent toegevoegd. Het mag bij elke keer dat het water ververst wordt toegevoegd worden!

Ons advies is echter gebruik Vet Aquadent anders

We adviseren om de tanden en kiezen mechanisch te reinigen met speciale poetsdoekjes en een scheutje Vet Aquadent!

Gebruik Vet Aquadent als onderdeel van uw gebitsreiniging en niet alleen als ;een drinkwater toevoeging.

Wij adviseren om Vet Aquadent op een speciaal poetsdoekje aan te brengen (zie foto rechts en hieronder). U kunt een scheutje Vet Aquadent op een gaasje aanbrengen, vervolgens poetst u de kiezen en tanden van uw kat. Het poetsen met een gaasje wordt door uw kat goed verdragen. U hoeft alleen de buitenkant van de tanden en kiezen te poetsen. De binnenzijde van de kiezen wordt gepoetst door de tong.

De hoeveelheid Xylitol die een kat binnenkrijgt is dermate klein dat deze verwaarloosbaar is.

Een proefverpakking Vet Aquadent met een paar speciale poetsdoekjes kunt u bij ons op komen halen!

 

Proefverpakking om poetsen uit te proberen

Indien uw geïnteresseerd bent in deze nieuwe manier van poetsen dan kunt u als klant van ons een proefverpakking van Vet Aquadent en een paar speciale poetsdoekjes bij ons komen ophalen. NB: we sturen deze proefverpakking niet per post toe!

(zie foto)

Speciale poetsdoekjes ....

We adviseren om poetsdoekjes te gebruiken die de combinatie in zich hebben om zacht te zijn maar die ook een zeer goed opname niveau hebben. We gebruiken zelf poetsdoekjes van Hekasoft (10 cm lang en 5 cm breed). We wikkelen de doekjes om onze wijsvinger en poetsen daarna de tanden en kiezen van de kat.

 

Hoe moet je precies poetsen ....

Poets alleen de buitenkant van de tanden en kiezen, de binnenkant wordt door de tong gepoetst.

Film over hoe de tanden gepoetst moeten worden ....

We hebben een filmpje gemaakt over hoe een kat de tanden te poetsen. Klik hier om naar het filmpje op onze Wilhelminaparkfilm pagina op  Youtube te gaan ....

 

Waar komt  Vet Aquadent vandaan ....

Virbac Animal Health de producent van Vet Aquadent

Vet Aquadent is een product van Virbac. Deze veterinaire firma heeft een reeks van tandheelkundige producten. Zie voor meer informatie over Virbac onze link pagina met onder andere de C.E.T. University, de C.E.T. dental-site en de Virbac dental healthsite. Hierbij ziet u de tandenborstels, -pasta en de andere C.E.T producten die ze in het assortiment hebben.

 

 

 

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio